Fundament og terrændæk




Fundament og terrændæk


Lecablokke består af leca letklinker, cement, vand og sand. Der er mange hulrum i blokken som har gode varmisolerende egenskaber der undgår fugt og frost. Samtidig er blokken lav i vægten og let at bruge.

Lecablokke 600 - almindelig leca blokke med 600 kg/m³ i densitet.

Lecablokke 800 - anvendes til varmeisolerende blokke med større trykstyrke end Lecablokke 600. Blokken har 800 kg/m³ i densitet.

Leca termblokke - også kendt som sandwichblokke. Blokken består af letklinkerbeton eller lecablokke 600 og polystyrenisolering i midten.

Leca mursten - bruges til at justere forskellige højder f.eks. for- og bagmure eller ved døråbninger.

Leca flexhjørne - anvendes i fundamentets hjørne sammen med Leca termblokke.

Leca skillevægsplader - anvendes som alternativ  til Leca blokke 600, da de har det samme materialeegenskaber og kan bruges til at skifte øverste i skillevægsfundamenter. 


Beton bruges til rigtig mange forskellige ting. Det bliver bl.a. brugt til fundament støbning. Også vis der skal bruges til gulvvarme er beton en god løsning. Der findes 3 forskellige slags beton til fundament støbning. Det er perlestensbeton som bruges til mindre hus og bygninger, ærtestensbeton som bruges til f.eks. kældergulve og til sidst nøddebeton som bruges til store arealer, hvor der skal lægges et slidlag på.

Beton består af cement, sand, sten og vand. Vand tilsættes efter den ønskede beton bæreevnes effekt. Desuden påvirker grovheder af betonen. Det vil sige, at større sten der bruges til beton, der mere stærkere bliver den.

Trykstyrken er en af de vigtigste egenskaber af betonen. Med god isolering og højbrandsikring er betonens tæthed er betydningfuld i forhold til holdbarhed.

Materialerne skal have en stor funktions og sikkerhedsmæssige, holdbarhed, sundhedsmæssige hensigt.

Fugtspærre bliver brugt for at undgå fugt og væske i isolering og i mellem murene. Det består af plastik så det kan blive brugt til både dampspærre, fugtspærre, og vindspærre. Dermed undgår man at det rådner.
Der er mange krav som skal overholdes. Der skal overholde fugtsikring, sikring mod mus, tæthed, radon, osv.

Kapillarbrydende lag stopper fugt for at kommer op under huset. Det kan bestå af mange forskellige materialer. Der kan f.eks. bruges sten i en max størrelse af 4 mm og laget skal være 15 cm tykt. Desuden skal det helst være et uorganisk materialer, der risikoen for skimmelsvamp er mindre.

Terrændæk isolering bruges som isolering mod radon og fugt. Materielet består af  Ekspanderet polystyren (EPS). Det kan holde på varmen. Ydermere er det et lag imellem huset og jorden der indeholder gulvbelægning, fugtspærre, armeret beton med minimum 100 mm, radonspærre, kapillarbrydende lag, og grus.

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Indledning

Tagkonstruktion